חיפוש

אוסובוקו טלה בשמן זית

לרגל חג הפסח "משק אחיה" יחד עם השף גולן ישראלי מדן אכדיה, ממליצים על מנת חג נפלאה ומיוחדת של אוסובוקו טלה בשמן זית, מנה חגיגית וטעימה להפליא שיכולה להתאים כמנה עיקרית בארוחת ליל הסדר

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מצרכים (לכ-10 סועדים): 

10 יחידות אוסובוקו טלה 
200 גרם קמח תפוחי אדמה 
1/2 כוס שמן זית פיקואל של "משק אחיה"
ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס"מ  X1 ס"מ:  
3 בצל 
2 כרישה
3 גזר
1 סלרי 
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה 
2 כפות סוכר  
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
2 ליטר מרק עוף  
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח

 

אופן הכנה:


1.    מחממים סיר עם שמן הזית עד שיהיה חם מאוד.
2.    מקמחים את נתחי האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומטגנים אותם עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בקערה.
3.    מטגנים את הירקות באותו סיר ועם אותו השמן. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים יחד.
4.    יוצקים יין אדום, בוחשים עם הירקות ומחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.
5.    יוצקים מרק עוף עד לגובה הבשר והירקות (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה) ומכסים את הסיר במכסה. 
6.    מרתיחים על להבה גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים בבישול איטי במשך כ- 3 שעות. 
7.    מגישים נתח בשר לצד ירקות שורש.

 

צילום: גולן ישראלי


חג שמח!

עוד ב-מתכונים:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.