חיפוש

חלום מקסיקני

במקום להגשים את חלומה ולפתוח מזללה דרום אמריקאית בישראל, רוני שקדי מסתפקת לעת עתה בביקורים תכופים ב"טאפצ'ולה" התל אביבית שזורקת אותה בחזרה לרחובות מקסיקו סיטי

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

כמעט כל פליט מטיול של מספר חודשים בדרום אמריקה שב ארצה לישראל עם איזושהי השראה. הטיול הממושך מיד עם תום השירות הצבאי, שמלווה לכל אורכו באנרגיות גבוהות וטשטוש גבולות כרוני, נוסך בנפש הצעירה של הטיילנים הישראלים איזושהי הילה של תקווה.

 
יש את החבר'ה שחוזרים ארצה עם חזון מחודש לחיים אידיאלים שמכתיבים להם סייסטה קבועה ושמחת חיים נצחית – ושגם מהר מאוד נאבדים להם עם סיר הלחץ האטומי שמגדיר כל-כך יפה את ישראל. יש את החבר'ה שחוזרים ארצה עם חזון של "לא לעשות כלום עד שאין ברירה וההורים לוחצים", וגם זה מחזיק מעט מאוד זמן בדרך כלל, עד שהם חוזרים לסבב ב' של טיול במזרח. ויש את החבר'ה שחוזרים ארצה עם רעיון מטורף לעיסוק חדשני, וזה כבר סיפור נהדר באמת. 


עם החזרה שלי לארץ אחרי הטיול הגדול, חלמתי להיות מסעדנית עצמאית, ולפתוח מזללה לטינית-אסלית-מקומית. העסקים הישראליים בדרום אמריקה קרצו לי ונתנו איזו דחיפה, וכבר דמיינתי את עצמי חוזרת לארץ ומביאה איתי את אותה הרוח בדיוק למזללה. את הקונספט המלא של המקום אשאיר בינתיים בגדר סוד, כי אין ספק שעד כה החלום טרם התממש. בשובי לישראל ערכתי בחריצות עיוורת את כל הבירורים הנחוצים, אך כל מסעדן מקומי באשר הוא הורה לי תכף ומיד לרדת מן העץ. לאחר סבב מסעדות חתרני ואפילו פתיחה בתוכנית עסקית מפורטת – נכפה עליי לבסוף להפנים שהחלום ייאלץ לחכות, לפחות עד שאשיג מקצוע אמיתי, וגם איזה סכום התחלתי ורציני להשקעה. מסתבר שלפתוח מסעדה בישראל זה לא כזה קל (או זול), ובטח שלא מזללה דרום אמריקאית. את החזון הזה השארתי בינתיים בצד, וחזרתי אליו רק חודשים אחר כך, בביקור הראשון והמקרי שלי במסעדת "טאפאצ'ולה". 


"טאפאצ'ולה" היא התיאור המדויק ל-איך חלמתי שהמסעדה שלי תראה. צבעונית בטירוף, מקסיקנית, תוססת. חלפתי על פניה ברוטשילד לגמרי באקראי, ונשאבתי אליה פנימה עם צריבה בגרון. "מי הבעלים?" שאלתי כשהנחתי שם את חפציי, והתיישבתי זקופה כאילו אני היא בעלת המקום. "תמסרו לו שהוא גאון", הכרזתי כשנודע לי שהוא עדיין לא נמצא שם, ובסתר ידעתי שאני בעצם מחמיאה לעצמי על הרעיון. נגנבתי מהמחשבה שמישהו כבר עשה את זה לפני, ובחרתי להתענג על כך בארוחה איכותית.  


"טאפאצ'ולה" מחזיקה בתפריט דרום אמריקאי סטנדרטי, מגוון, אקזוטי וערב לחך. הזמנתי שם "קסדייה" (טוסט גבינה מטורטיות מקסיקניות) על טהרת החריף, והרמתי שוטים של טקילה ולימון עם המלצרים. הווייב הצעיר חלחל אליי מן הרגע הראשון, והמוזיקה הלטינית עשתה את שלה. תוך דקות ספורות מצאתי את עצמי שוב מטיילת ברחובות ארגנטינה, מפליגה בזיכרונות על גדות טגנגה הרחוקה. בין אם זה האלכוהול או האווירה המסחררת, אין ספק שהפכתי מיד ללקוחה מרוצה.


האוכל היה אחלה. באמת, טעים ממש. קליל ואותנטי, ופיקנטי, אבל לא מידי. הכל היה מאוד מהיר והריחות פתחו לי את הצ'אקרות עוד בטרם נתתי נגיסה. אבל במקרה של "טאפאצ'ולה", הסיפור האמיתי מתחיל ונגמר ברעיון שהביא עימו הבעלים של המקום. המקום הקסום הזה הצליח לסחוף אותי בחזרה אל המחוזות הרחוקים של דרום אמריקה, ליצור עבורי חווית אכילה מיוחדת במינה. השירות החם והאינטימי רק הוסיף להנאה, והתחשק לי לא רק לחזור לשם שוב, אלא גם להציע את עצמי כמנהלת המסעדה. 

 

תשמעו, המקום הזה שווה ביקור, באמת. לכל מי שהיה בדרום אמריקה, וגם למי שלא. למי שהקורונה ביטלה לו טיסה לחו"ל, וגם למי שמלכתחילה לא תכנן ללכת לאף מקום. קחו לעצמכם שעה פנויה ביום וצאו למסעדה שהיא טיול, שהיא חוויה בפני עצמה. תתחברו אל הריחות של הטבסקו, אל צלילי הסלסה המרקידים. אל הטעמים והמרקמים ואל התפאורה הנפלאה. קחו לעצמכם שעה אחת של בילוי שהוא קרוב אבל רחוק, ובעיקר מלא בהנאה. מחכה כבר לשמוע מה חשבתם, עד לפעם הבאה. וכמו תמיד, זכרו שאתם עושים מצווה כי העסקים הקטנים זקוקים לנו, ו-#מונופול_זה_לא_משחק_ילדים.  

 

טאפצ'ולה

 

איפה: רוטשילד 10 פינת הרצל

מתי: ראשון - שבת מ 12:00 בצהריים עד 01:00 בלילה

מטבח: דרום אמריקאי צבעוני ומרגש

מוטו: כוסברה זה החיים, מרגריטה זה אלוהים

טלפון להזמנות: 03-7754566

 

לאתר המסעדה >>


 

עוד ב-מסעדות שכדאי להכיר:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.