חיפוש

מונופול זה לא משחק ילדים

תשמעו, התקופה הזאת היא לא קלה. אין ספק. היא לא קלה עבור סטודנטים, לא קלה עבור שכירים ובטח שלא קלה עבור בעלי המסעדות שנאבקים להשאיר את העסק והחלום שלהם בחיים. רוני שקדי החליטה לנקוט עמדה ולכתוב טור המלצה על המסעדות שהיא אוהבת באזור השרון

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

הכלכלה בישראל, שבין כה וכה רעועה בעקבות הבחירות החוזרות ונשנות, הגרעון והמחסור העצום בתקציבים – לצערנו גם שופעת במונופולים אימתניים, אשר גוברים על העסקים הקטנים והמקומיים ופשוט מאוד מביאים לקריסתם, בזה אחר זה. מסעדות איכות, בתי קפה אינטימיים ופאבים שכונתיים פשוט לא מחזיקים מעמד, ונסגרים. דווקא בתקופה הזאת, שבה אחת הדרכים היחידות שנותרו להזרמת הכספים במשק הינה על ידי הזמנת מזון ומשלוחי אוכל, חשוב מאוד לשמור על העסקים הקטנים שלנו, ששומרים עלינו בחזרה בכך שיוצרים איזון במשק, ומונעים מהמונופולים להשתלט עלינו ולהעלות את המחירים. יותר נכון, ובואו נשים את הקלפים על השולחן – הם אלו שמונעים מהמונופולים לעשות איתנו ככל העולה על רוחם. 

 


האמת היא שבמקרה הזה, מלבד העובדה שאני חובבת אוכל רצינית ויכולה לדבר על פחמימות פחות או יותר כל היום, אני כותבת אליכם ממקום נקי ונטול אינטרסים לחלוטין. אין לי אבא מסעדן או אמא קונדיטורית. השאיפה היחידה שלי כאן היא שנהיה מסוגלים לצאת מהמשבר הזה בשלום יום אחד, ואולי אפילו נשב ונחגוג יחד אחר-כך, על איזו ארוחה טובה באיזו מסעדה. כי אחרי הכל, אנחנו הם אלה שאחראים לכלכלה שלנו כרגע, מאחר והפוליטיקאים שלנו לא עושים זאת, ואת זה כבר הבנו מזמן. אם כן אני קוראת לכולכם, יחד איתי, להמשיך ולתמוך בעסקים הקטנים שלנו כמה שניתן. במקום להזמין טייק-אוואי מ"מקדונלד'ס" או מגש מ"פיצה האט", לכו על המסעדה שמתחת לבית. במקום לפרנס מונופול משומן, תתמכו בבית קפה בשכונה. תעשו ג'סטה, לכם וגם להם. רק כך יישאר סיכוי כלשהו להישרדות של המשק שלנו, עם הפריה הדדית והבנה אחת ולתמיד, ש#מונפול_זה_לא_משחק_ילדים.


אז החלטתי לפרגן לעסקים הקטנים בדרך שלי. רק יחד נצליח להביא את השינוי. בואו נפשיל שרוולים ונצא לדרך, והפעם עם כמה עסקים טעימים במיוחד באזור השרון... אל תשכחו לספר לנו איך היה!

 

1. אואזיס  - ממלכת היוגורט

 

המחשבה על מי יהיה העסק הראשון שיפתח בקמפיין החגיגי הזה העסיקה אותי לא מעט בימים האחרונים, אבל אני חושבת שלמי שמכיר אותי היטב לא היה ספק לרגע, ותכלס? גם לא לי.
את "אואזיס" גיליתי בשירות הצבאי שלי, כשבערב מטורף אחד במהלך "צוק איתן" המפקדות החליטו לפנק אותנו במשלוח קלקר ממולא ביוגורט רך וצבעוני, לצידן של מיליון תוספות לפחות. ואין כמו להגיד את המילה ״תוספות״ בשביל להצית בקרבי איזשהו ניצוץ... אז את הכרטיסיות המנוקבות שלהם יש לי עד היום למזכרת בארנק, כי מרגע שטעמתי התאהבתי, ופשוט לא מצאתי אף תחליף ראוי ליוגורטיה הנהדרת הזאת ששוכנת לה בנתניה.  רוצו להזמין, בדקתי והם עושים בתקופה הזאת משלוחים ממש עד לפתח הבית. מפרגנת למקום הזה מכל הלב ומכל הקיבה, ותאמינו לי, אתם לא תתחרטו.

גלידה אואזיס


2.    פסטה לוקו - למשוגעים על איטלקי

 

נעבור לפינת המלוחים, לטובת איזון רמת הסוכר בדם... המקום הבא שאמליץ עליו הוא קרוב לליבי והציל אותי בערב ההשקה של הספר שהוצאתי – כך שבמקרה הזה אני קצת משוחדת. אבל רק קצת!  ״פסטה לוקו״ זאת איטלקייה מקומית ומטורפת בלב ליבה של חדרה, עסק קטן, ביתי, מלא באוכל טוב ובריחות מפתים. המחירים שפויים, היחס מפנק, ובתור אחת שניסתה שם כמעט את כל התפריט – אוכל להעיד בפה מלא שמשם לא תצאו מאוכזבים. גלעד ועדי הם זוג מקסים שמנהל יחדיו את המקום, ומתבל אותו בהמון אהבה אמיתית לאוכל ולשירות טוב.   
הם עושים משלוחים במהלך כל התקופה ואני מאמינה שבקרוב הם גם ייפתחו לקהל הרחב. באמת, פשוט יושבת ומחזיקה אצבעות.

פסטה לוקה


3.    אדלה - "החיים הם לא תמיד סוכר, אבל סוכר זה תמיד החיים"

 

את המקום הזה גיליתי בתקופה מאוד מסוימת של החיים, כשהיה לי מאנץ' ממושך ומאוד ספציפי לנסות ולטעום קיורטוש אמיתי. אז בהונגריה אמנם עדיין לא יצא לי לבקר, אבל "אדלה" הביאה איתה את הקיורטוש חם וטרי עד אלינו, במרקם פריך ואותנטי וערב לחך. ל"אדלה" יש כיום מספר סניפים באזור השרון, אך הם מצליחים לשמור על יחס אישי ונפלא ולספק את הסחורה בכל פעם מחדש. "אדלה" מבצעים משלוחים מהירים ומגיעים עוד לפני שהרוטב נמס, ומלבד הקיורטוש יש להם עוד תפריט שלם של מתוקים שכולל בתוכו פנקייקים אמריקאיים, צ'ורוס פורטוגלי, בננה-לוטי תאילנדי ואפילו סושי שוקולד (לא באמת יפני). מומלץ בחום.      

4.    שבתאי - האחיות קרמו

אני יודעת מה אתם חושבים. "שבתאי" זאת פיצרייה, אז למה שוב פעם יש כאן תמונה של קינוח? אז האמת היא שב"שבתאי" חברותיי ואני ידועות בתור "האחיות קרמו", על שם העוגה המפורסמת שלהם (בתמונה מעלה), שבאף ביקור שלנו שם אנחנו לא מצליחות להימנע מלהזמין. בהתחלה זאת הייתה בדיחה פרטית מול האחמ"ש, אבל כיום כל מלצר, טבח או מארחת במקום כבר מכירים אותנו ויודעים היטב – נס כפול שתיים וקרמו לשולחן.  


מלבד הקינוח הזה, שמורכב משכבה עסיסית של קרם בטעם קפה, מעטפת שוקולד רך ועוד כמה דברים טובים שמעולם לא גילו לי (אולי כדי שלא נפסיק לבוא), יש ל"שבתאי" גם מגוון רחב של פיצות מיוחדות שנעשות במקום, כשהאהובה עליי היא ה"אלפרדו פטריות". פיצה לבנה, כבר טעמתם?  תגיעו לשם ותעשו לי טובה, אל תשכחו להזמין את הקינוח. מסרו להם שהאחות קרמו שלחה אתכם, הם כבר יבינו עם מי יש להם עסק...   
 

עוד ב-מסעדות שכדאי להכיר:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.