חיפוש

מתוק לשבת: עוגת תפוחים על הגז

עוגה תפוחים "אפויה" על הגז, גם אם אין לכם תנור, קבלו מתכון קל, טעים ושיעשה לכם את השבת 

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

עוגת תפוחים מבושלת? נשמע מוזר. אז זהו שכלל וכלל לא.

 

בעבר הסבתות היו "אופות" את עוגות בסיר פלא כשלא היו תנורים ועוגת הלקח הגבוהות והחונקות היו ידועות ומוכרות לכל.
היום, חוזרים אחורה. הסיר הוא מחבת והפלא כבר לא כ"כ פלא. אז מה שחשוב בכל התהליך זה לשים את המחבת על אש קטנה, לכסות היטב. העוגה "תאפה" מהחום התחתון של הגז ומהאדים. קצת סבלנות ואורח רוח ותקבלו עוגת תפוחים מבושמת, עסיסית וטעימה מאוד. כ"כ טעימה, שלא יאמינו לכם שבישלתם אותה על הגז.

 


עוגה תפוחים "אפויה" על הגז


המצרכים: 

3 ביצים שלמות
1  כוס סוכר חום
1/2  כוס שמן
1  כוס מיץ תפוחים צלול
2  כוסות קמח
 1 שקית אבקת אפיה
1  תפוח חתוך לקוביות
1  אגס חתוך לקוביות
3  כפות צימוקים
1 כפית גדושה קינמון

אופן ההכנה:

לערבב את כל המרכיבים לפי סדר הופעתם ברשימת המצרכים.
לשמן מחבת/סוטאז' ולקמח. לנער ולהוציא שאריות קמח. לצקת פנימה את הבלילה.
לכסות את המחבת במגבת ולאחר מכן במכסה.
לבשל על אש קטנה על הגז למשך כ- 40 דקות או עד שהעוגה מוכנה.
להפוך על צלחת הגשה, לפדר באבקת סוכר ולהגיש.

 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.