חיפוש

מתוק לשבת: פינוקי מוס אישיים

מתכון פשוט להכנה, מתוק ואישי שנראה ממש מושקע. עם המון שוקולד

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מוס שוקולד המוגש על עוגייה אישית והופך לקינוח פינגר פוד, מרשים.

 

המצרכים להכנת העוגיות לבסיס:

150 גרם שוקולד מריר 60% 
1 ביצה
כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
חצי כוס קמח
קורט מלח.

 

אופן ההכנה לעוגיות:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבל יחד קרם חלק ורך, מוסיפים את הביצה ואת הווניל וממשיכים לעבד עד שזו נטמעת במלואה. מוסיפים את השוקולד ושוב מעבדים עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה ובשלב האחרון מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עד לקבל בצק דביק אך אחיד.

 

בעזרת 2 כפות רטובות מעט יוצרים "גושים" של בצק על תבנית לתנור מרופדת בנייר אפיה. 
אופים 12-15 דקות. כשהעוגייה חמה יוצרים בעזרת רינג  את גודל עוגיות השוקולד בהתאם לגודל הכלי בו מחליטים להגיש את הקינוח ומקררים כשעה במקרר.

 

צילום: אמיר מנחם

 

המצרכים למוס:

300 גרם שוקולד מריר 60% 
150 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חלבון ביצה
50 גרם סוכר

 

אופן הכנה למוס: 

מחממים 150 גרם שמנת מתוקה ומוזגים על שהשוקולד. 
מחכים דקה ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש שוקולד חלק. 
מקציפים את החלבונים עם הסוכר וכאשר נוצר קצף יציב ומבריק מקפלים אותו לשוקולד. 
מקציפים את השמנת עד לדרגת "פסגות רכות ומקפלים גם אותה למסת השוקולד. יוצקים את המוס לתבניות רצויות, על העוגיות שהכנו מראש, מעבירים להקפאה של 8 שעות לפחות. 

 

הרכבת המנה: מוצאים את הקינוחים מהתבניות ומזגגים.

 


המתכון באדיבות חברת כרמית, אגו שוקולד.

 

 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.