חיפוש

סושי זושי

הלכנו לבדוק מה קורה במסעדת הסושי החדשה "סושי זושי" המשתייכת לרשת מסעדות ישראלית-פולנית וגילינו שגם הפולנים יודעים לארח ולהכין סושי לא רע בכלל

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

בערב הכי קר בשנה עם קצת פחות מ 10 מעלות קור וגשם שוטף שמאיים להטביע את כל תל אביב, צוות מבקרי המסעדות המדופלם שכולל את עבדכם הנאמן ובתו בת ה 12, יוצאים החוצה ללא מורא, אל הרחובות/נהרות השוטפים, וגולשים מטה בנחל רוטשילד עד לפלג הרצל המוביל אל הים.

 

על הפינה של הרצל ואחד העם, בבית עקיבא וייס ההיסטורי שהוקם בשנת 1909 וממול למבנה שבו שכן פעם מועדון הכומה2 המיתולוגי, שוכנת כעת מסעדת "סושי זושי" היפה והאינטימית.

 

החלל ההיסטורי עוצב בסממנים יפנים, כולל הדפסי דגים על הקירות (אולי כמחווה למסעדת הדגים ג'קו ששכנה בדיוק באותו חלל לפני כמעט 20 שנה), תאורה חמימה ונעימה וכמובן, איך אפשר בלי, מטבח פתוח. כשיחלוף החורף ויגיע האביב תיפתח במקום, כך מבטיחים, גם גינה יפנית אחורית יפה ומועצבת. 

מסעדת סושי זושי _צילום אסף קרלה

סושי זושי - חלל נעים ואינטימי במבנה היסטורי. צילום אסף קרלה

 

קודם כל מרק

נכנסנו, קיפלנו מטריות והשלנו את מעילנו הספוגים במים, אם היינו יכולים, היינו מורידים גם את הנעליים ותולים בכניסה, אבל ויתרנו על התענוג והזמנו שני מרקים שיחממו אותנו: מרק מיסו שירו (24 ש"ח) שהיה מצוין ובעל טעמים חזקים ודומיננטיים של מיסו, ומרק טום קאי (48 ש"ח) שהוא מרק תאילנדי מסורתי המבוסס על לימון וקוקוס ושבתוכו היו שלושה שרימפסים שמנים וקצוצי זנב - מעדן.

מרק טום קאי-סושי זושי-מחיר מנה 48 שח- צילום אסף קרלה

מרק טום קאי פיקנטי וטעים עם שלושה שרימפסים שמישהו טרח לקצוץ להם את הזנב.  צילום אסף קרלה

 

ואז קוקטיילים

אחרי שחיממנו את הבטן, הגיע הזמן לחמם גם את האווירה. אני לקחתי קוקטייל זושי צ'ילי ופספילורה שהיה חזק ומרענן, ובת לוויתי הקטינה לקחה וירג'ן משהו, שנראה כמו קוקטייל מושקע של גדולים, עם קציפת חומוס מעל, צבע ארגמני עמוק, עלה לקישוט ואפס מוחלט של אלכוהול.

סושי זושי

מתחממים עם קוקטיילים ב"סושי זושי" - את המלחמה על תשומת הלב כבר מזמן הפסדנו לטלפון הנייד

 

מנות ראשונות

ממנות התפריט הראשונות הזמנו יסאי טמפורה (45 ש"ח) שזה ירקות מטוגנים בטמפורה. מנה גדולה וחמה וגם די טעימה. לצידה הזמנו צדפות טאבולה (65 ש"ח) - שלוש צדפות סנט ג'קובס גדולות ובשרניות נחו בתוך צלחת קטנה עם רוטב טאבולה חמצמץ - מנה טובה, אולי קצת יקרה ביחס לגודל והתמורה, הצדפות נצלו כהלכה על הפלנצ'ה והשילוב עם חמיצות הרוטב היה טוב מאוד. 

סושי זושי

שלוש צדפות סנט ג'קובס גדולות ובשרניות. צילום אסף קרלה

 

המנה השלישית שהזמנו מתפריט הראשונות ושתיזכר לעד כאחת המנות המיוחדות והטובות שאכלנו, היתה מנת אוקטופוס (תמנון) צלוי ברוטב פיקנטי (65 ש"ח) -  בשר התמנון העסיסי נצלה והושם ברוטב סמיך ומתקתק עם עקצוץ של צ'ילי ולימון. והשילוב הזה, יחד עם  עלי נבטים טריים, בצל ירק והמרקם המצוין של התמנון, יצרו יחד מנה מעולה שאפילו רק בשבילה שווה להגיע לפה. 

תמנון ברוטב פיקנטי - מנה שבשבילה שווה להגיע לפה. צילום אסף קרלה

 

זושי

אחרי הפתיחה המצויינת הגענו סוף סוף למחלקת הסושי, וכאן לצערי פחות התלהבנו. הסושי אמנם נראה מצוין, הוא עשיר, מגרה וההיצע מאוד מגוון, אבל בכל הרולים שהזמנו האורז היה קצת נוקשה מדי ולא עגול מדי והיה חסר ה"קיק" הזה שאוכל יפני טוב יודע לתת.

 

כאן גם התוודענו בפעם הראשונה לרול סושי שאינו מכיל אורז. במנת האוטובוס מאקי (72 ש"ח) הדגים והירקות גולגלו בתוך מה שאמור היה להיות טמאגו - החביתה היפנית המתקתקה שכולנו מכירים מהנגירי, אלא שכאן הטאמגו הזכירה יותר בלינצ'ס או קרפ מתקתק, והחיבור שלה עם הדגים, יצר מרקם מוזר ולא בהכרח נעים.

סושי זושי

אוטובוס מאקי - רול שעטוף בטאמגו שמרגיש כמו בילנצ'ס.  צילום אסף קרלה

 

הרול השני שהזמנו - קליפורניה מאקי זהוב (47 ש"ח), הגיע עם אורז ועם סלמון טוב וטרי, אבל גבינת השמנת (פילדלפיה) שהתלוותה אליו, קצת זרקה והוציאה אותנו שוב מהחוויה היפנית הקלאסית, אל עבר מחוזות מזרח אירופאים יותר. 

סושי זושי

רול קליפורניה מאקי זהוב - אפשר לוותר על גבינת השמנת. צילום אסף קרלה

 

לצד מנות הסושי ומנות הפתיחה המצוינות, תוכלו למצוא בסושי זושי גם מנות עיקריות טובות כמו ברווז צלוי ברוטב סויה ותפוזים (80 ש"ח) ובקר ברוטב פיקנטי (85 ש"ח).

ברווז סושי זושי- מחיר מנה 80 שח צילום אסף קרלה

ברווז צלוי בסושי זושי. צילום אסף קרלה

 

ולקינוח

לקחנו מוצ'י, הממתק היפני המסורתי שעשוי מבצק אורז נמתח ודביק שממולא בגלידה (במוצ'י הקלאסי אין גלידה והבצק ממולא בממרח שעועית אזוקי), והפך בשנים האחרונות ללהיט במערב. כאן המוצ'י הגיע במגוון צבעים וטעמים, בליווי פירות טרופיים והוא היה קר, נמתח כמו שצריך, חמצמץ וטעים מאוד.

קינוח מוצ'י _קינוח 38 שח_ מסעדת סושי זושי צילום אסף קרלה

המוצ'י של סושי זושי. צילום: אסף קרלה

 

שורה תחתונה

סושי זושי היא מסעדה ששווה בהחלט לבקר בה. הטוויסט שנוצר מהחיבור בין אוכל יפני לשורשים מזרח אירופאיים יכול אולי לעורר תהיות ולהרים גבות אצל כמה אנשים (במיוחד אצל כמה מבקרי מסעדות שלא יכולים להשתלט על עצמם ועל החיבור האישי הבעייתי שלהם לאוכל הפולני ולכן חייבים להתבדח על הנושא בכל מחיר), אבל לדעתי הוא מעניין וייחודי.

 

מה גם שבסושי זושי באמת משתדלים ומצליחים לייצר ולהגיש אוכל עשיר ומקורי ולהעניק לאורחי המסעדה חוויה טובה, נעימה ומקצועית. 

 

ציון במדד ויטרינה: 8.7

עוד ב-מסעדות שכדאי להכיר:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.